Návod na letní háčkované šaty

Háčkované šaty ze 2 klubíček Butterfly od YarnMellow jsou jednoduché na výrobu a naprosto skvělé na nošení. Můžete v nich vyrazit v zimě i v létě a díky použitému vzorku nepotřebují podšívku a přesto neprosvítají. Výroba trvá poměrně dlouho, ale vzorek není složitý a nemusí se u toho moc počítat.

Na velikost 36 jsem začala na 90 pružných řetízkových ok. Jak na pružný řetízek se dozvíte ve videu. Délku řetízku zvolte podle největšího obvodu prsou. Šaty se přetahují přes hlavu a jsou na tělo, proto je potřeba je během výroby neustále zkoušet a přidávat dle potřeby. Nejvíce se bude přidávat v oblasti prsou a boků. Pokud máte opravdu hodně úzký pas, tak můžete i mírně ubírat, ale většinou to nebude potřeba, stačí háčkovat rovně bez přidávání, šaty se přizpůsobí.

Háčkuje se do spirály, řada se nikde neukončuje. V průběhu se budou střídat pouze dvě řady vzoru, který se nazývá Alpine stitch.

Použitý materiál:

2 klubíčka Butterfly, celkový návin 3000 metrů (stačí pro velikost 36-40)- pohrejte si s barevností a kombinujte jednobarevná a vícebarevná klubíčka nebo zvolte třeba více menších, aby byly šaty ještě pruhovanější.

Háček č. 2,5

A až hodně na konci- jehlu na přízi a nůžky.